Landbouw

Compost als redding

Een grote openbare tuin, ook oa gericht naar kinderen toe. Waar mensen met organisch afval naartoe kunnen komen om het er te composteren. Er wordt een groetentuin geplant (ook voor kinderen) en de compost en micro organismen van grond zijn er de kern van het concept en het leren. Tevens wordt er van hieruit uitgereikt om compost naar de landbouw toe te sturen waarbij het opnemen van de CO2 uit de lucht centraal gesteld wordt.

'The compost Story' https://vimeo.com/228445022 Vlaanderen moet mee op de kar springen en inzien dat we dingen om moeten gooien om het klimaat te herbalanceren. Ook hebben we nu een generatie die geboren is met DDT in de lucht en nu krijgt die generatie glyphosaat binnen. Die generatie heeft nooit het voorrecht gehad om gezond te kunnen zijn, om langer te kunnen werken! Idem voor de kinderen en de baby's van nu. Vroeger werd er om de paar maanden glyphosaat gespoten. Nu, hier in West Vlaanderen elke week, het hele jaar door. Het zit ook in de lucht door de verdamping ervan en van de uitlaatgassen van biodiesel. Intussen wordt de CO2 niet meer opgeslagen.
Niet hier, nee.
Reacties
 • Hadewych V

  ongeveer 11 maanden geleden

  Mijn excuses. Ik schreef een paar foutjes. Ik droom hier echt van; een grote openbare compost-tuin opgezet door burgers (en ook kinderen) in samenwerking met boeren. Heaven! Hadewych.

  • Patrick V

   ongeveer 8 maanden geleden

   Tuinafval moet best ter plekke blijven. En de techniek van mulching moet verder worden onderzocht, verfijnd en gepromoot. Op halen van snoeiafval kan best worden vervangen door ter plekke verhakselen en in dezelfde wijk verdeeld.